Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összevegyítjük, majd a tejjel váltakozva vajas-tojásos masszába keverjük. A sütőt 200 fokra hevítjük. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük és 20 perc alatt aranysárgára sütjük, majd egy tálra borítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 ek cukorral simára keverjük. A zselatint folytonos keverés közben kis lángon melegítjük, és kanalanként hozzáadjuk a túrót. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, a hab felét a túróhoz keverjük. A ribizlit megmossuk, leszárazzuk. A már kihűlt süteményre rákenjük a túrókrémet, elosztjuk rajta a ribizliszemeket és a maradék tejszínhabbal feldíszítjük.