Ribizlis túrótorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1tk sütőpor
- csipetnyi só
- 4 ek tej
A krémhez:
- 1 csomag zselatin
- 1 túró
- 2+1 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 50 dkg ribizli
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukorral, tojással kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kanalanként a tejet. Jól kikeverjük és kizsírozott lisztezett formában sütjük. A zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítjük. Közben felverjük a 2 dl habtejszínt a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a langyos zselatint. A tésztára kenjük, és kidermesztjük. Ribizlivel és a maradék habtejszínnel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.