Ribizlis túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1tk sütőpor
- csipetnyi só
- 4 ek tej
A krémhez:
- 1 csomag zselatin
- 1 túró
- 2+1 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 50 dkg ribizli
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukorral, tojással kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kanalanként a tejet. Jól kikeverjük és kizsírozott lisztezett formában sütjük. A zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítjük. Közben felverjük a 2 dl habtejszínt a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a langyos zselatint. A tésztára kenjük, és kidermesztjük. Ribizlivel és a maradék habtejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »