Ribizlis túrótorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 1tk sütőpor
- csipetnyi só
- 4 ek tej
A krémhez:
- 1 csomag zselatin
- 1 túró
- 2+1 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 50 dkg ribizli
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukorral, tojással kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kanalanként a tejet. Jól kikeverjük és kizsírozott lisztezett formában sütjük. A zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítjük. Közben felverjük a 2 dl habtejszínt a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a langyos zselatint. A tésztára kenjük, és kidermesztjük. Ribizlivel és a maradék habtejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

