Ribizlis túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1tk sütőpor
- csipetnyi só
- 4 ek tej
A krémhez:
- 1 csomag zselatin
- 1 túró
- 2+1 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 50 dkg ribizli
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukorral, tojással kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kanalanként a tejet. Jól kikeverjük és kizsírozott lisztezett formában sütjük. A zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítjük. Közben felverjük a 2 dl habtejszínt a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a langyos zselatint. A tésztára kenjük, és kidermesztjük. Ribizlivel és a maradék habtejszínnel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »