Ribizlis túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 4 ek tej

A krémhez:

  • 1 csomag zselatin
  • 1 túró
  • 2+1 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • 50 dkg ribizli

Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukorral, tojással kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kanalanként a tejet. Jól kikeverjük és kizsírozott lisztezett formában sütjük. A zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítjük. Közben felverjük a 2 dl habtejszínt a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a langyos zselatint. A tésztára kenjük, és kidermesztjük. Ribizlivel és a maradék habtejszínnel díszítjük.