Répatorta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g liszt
- 200 g porcukor
- 10 dkg dió
- 175 ml olaj
- 2 répa reszelve
- fél csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- gyömbér
- fahéj
Mázhoz:
- porcukor
- citromlé
- de készíthető még cukor, citromlé és krémsajt mázzal is
Elkészítése:
Elkészíteni nagyon egyszerű. Előbb a “nedves” hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adjuk a cukrot, sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fűszerek.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tűpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.
A kihűlt tésztán elsimítjuk a citromlé, cukor keverékét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

