Répatorta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g liszt
- 200 g porcukor
- 10 dkg dió
- 175 ml olaj
- 2 répa reszelve
- fél csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- gyömbér
- fahéj
Mázhoz:
- porcukor
- citromlé
- de készíthető még cukor, citromlé és krémsajt mázzal is
Elkészítése:
Elkészíteni nagyon egyszerű. Előbb a “nedves” hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adjuk a cukrot, sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fűszerek.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tűpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.
A kihűlt tésztán elsimítjuk a citromlé, cukor keverékét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

