Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, külön választva
    • 25 dkg barnacukor
    • 25 dkg darált dió
    • 1 narancs reszelt héja és a leve
    • 25 dkg répa lereszelve
    • 10 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál fahéj

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone sajt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 narancs reszelt héja és leve

    Elkészítése: A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Addig keverjük, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével minden hozzávalót adjunk a krémhez, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tészta masszájába. A tésztát öntsük egy kb. 20 cm körüli kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, illetve tűpróbáig.
    A krém elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint a hideg mascarpone sajtot elkeverni a porcukorral, és a narancs levével.
    Ha megsült a tészta, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána kenjük meg a krémmel. A krém tetejére szórjunk reszelt narancshéjat, illetve díszíthetjük kreatívan. A répatortát ezután hűtőben dermesszük meg, és csak utána szeleteljük, szervírozzuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá