Répatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, külön választva
- 25 dkg barnacukor
- 25 dkg darált dió
- 1 narancs reszelt héja és a leve
- 25 dkg répa lereszelve
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítése: A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Addig keverjük, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével minden hozzávalót adjunk a krémhez, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tészta masszájába. A tésztát öntsük egy kb. 20 cm körüli kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, illetve tűpróbáig.
A krém elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint a hideg mascarpone sajtot elkeverni a porcukorral, és a narancs levével.
Ha megsült a tészta, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána kenjük meg a krémmel. A krém tetejére szórjunk reszelt narancshéjat, illetve díszíthetjük kreatívan. A répatortát ezután hűtőben dermesszük meg, és csak utána szeleteljük, szervírozzuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »