Répatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, külön választva
- 25 dkg barnacukor
- 25 dkg darált dió
- 1 narancs reszelt héja és a leve
- 25 dkg répa lereszelve
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítése: A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Addig keverjük, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével minden hozzávalót adjunk a krémhez, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tészta masszájába. A tésztát öntsük egy kb. 20 cm körüli kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, illetve tűpróbáig.
A krém elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint a hideg mascarpone sajtot elkeverni a porcukorral, és a narancs levével.
Ha megsült a tészta, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána kenjük meg a krémmel. A krém tetejére szórjunk reszelt narancshéjat, illetve díszíthetjük kreatívan. A répatortát ezután hűtőben dermesszük meg, és csak utána szeleteljük, szervírozzuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »