Répatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás, külön választva
  • 25 dkg barnacukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja és a leve
  • 25 dkg répa lereszelve
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja és leve

Elkészítése: A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Addig keverjük, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével minden hozzávalót adjunk a krémhez, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tészta masszájába. A tésztát öntsük egy kb. 20 cm körüli kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, illetve tűpróbáig.
A krém elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint a hideg mascarpone sajtot elkeverni a porcukorral, és a narancs levével.
Ha megsült a tészta, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána kenjük meg a krémmel. A krém tetejére szórjunk reszelt narancshéjat, illetve díszíthetjük kreatívan. A répatortát ezután hűtőben dermesszük meg, és csak utána szeleteljük, szervírozzuk.

Jó étvágyat!