Répatorta recept

Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy bögre cukor (3 dl)
- egy bögre liszt (3dl)
- 1,5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- pici só
Cukormázhoz:
- 1,5 citrom leve (vagy egy narancsé)
- 18 dkg porcukor
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépákat (közepes méretűek) kis lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot egy tálban összekeverjük a vaníliás cukorral és az olajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a répát is belekeverjük a masszába. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd sütőbe tesszük. 180 fokon egy óra alatt készre sül. (Ha nem lenne kész egy óra után, nyugodtan hagyjuk bent tovább, tűpróbával ellenőrizzük!) Amikor kihűlt elkészítjük rá a cukormázat: a citrom vagy narancs levével elkeverjük a porcukrot majd a torta tetejére simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »