Répatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Répatorta

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 4 db tojás
  • egy bögre cukor (3 dl)
  • egy bögre liszt (3dl)
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • pici só

Cukormázhoz:

  • 1,5 citrom leve (vagy egy narancsé)
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépákat (közepes méretűek) kis lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot egy tálban összekeverjük a vaníliás cukorral és az olajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a répát is belekeverjük a masszába. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd sütőbe tesszük. 180 fokon egy óra alatt készre sül. (Ha nem lenne kész egy óra után, nyugodtan hagyjuk bent tovább, tűpróbával ellenőrizzük!) Amikor kihűlt elkészítjük rá a cukormázat: a citrom vagy narancs levével elkeverjük a porcukrot majd a torta tetejére simítjuk.