Répatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg répa
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 ek méz
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
A répát megtisztítjuk és finomra lereszeljük. A mazsolát leforrázzuk és alaposan lecsöpögtetjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót és a szódabikarbónát elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, a mézet, az olvasztott vajat, a mazsolát és a répát.
Kivajazott, liszttel meghintett tortaformába (én 26 cm átmérőjűvel dolgozom) öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.