Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg répa
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 ek méz
    • 10 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A répát megtisztítjuk és finomra lereszeljük. A mazsolát leforrázzuk és alaposan lecsöpögtetjük.

    A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót és a szódabikarbónát elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, a mézet, az olvasztott vajat, a mazsolát és a répát.

    Kivajazott, liszttel meghintett tortaformába (én 26 cm átmérőjűvel dolgozom) öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá