Répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Répatorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg répa
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek méz
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

A répát megtisztítjuk és finomra lereszeljük. A mazsolát leforrázzuk és alaposan lecsöpögtetjük.

A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót és a szódabikarbónát elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, a mézet, az olvasztott vajat, a mazsolát és a répát.

Kivajazott, liszttel meghintett tortaformába (én 26 cm átmérőjűvel dolgozom) öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl!