Répa torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg barnacuko
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl olaj
- fél citrom leve
- fél narancs leve
- 20 dkg reszelt répa
- 15 dkg durvára vágott dió
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése: A sütőt előmelegítem 150 fokra. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, bele a lisztet(ebben már el van keverve a sütőpor és a szódabikarbóna), majd folyamatosan adagolni a többi hozzávalót, végén a tojások keményre vert habja. Tortaformába ötnöm és 1 óra 20 percig sütöm.
A krém elkészítése:
A margarint a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a mascarponét.
Ha kihűlt a torta, két felé vágom és belekenem a krém 1/3-át, tetejére a maradékot. Tortadekorral díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

