Répa formájú répatorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej (nálam joghurt volt helyette)
- 1 dl olaj
- 20 dkg sárgarépa lereszelve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- kb 10 dkg durvára vágott pirított dió
A mázhoz:
- fél citrom leve
- 5-8 dkg porcukor
- pár csepp piros és sárga ételfesték (narancssárga)
Zöldhöz:
- ha nagyon menő lennék, akkor kandírozott limehéj lenne, így csak zöld gumicukor :)
Elkészítése:
A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kis cukrot adunk hozzá és állni hagyjuk. Ha sok levet eresztene, akkor kicsit kinyomkodjuk. A tojásoknak a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákat összekeverjük a tejjel, olajjal és citromhéjjal.
Ezt apránkánt az összekevert száraz hozzávalókhoz (liszt, cukor, só, sütőpor) adjuk. Ehhez jön a répa és a dió, majd óvatosan a tojásfehérje. 180 °C-ra előmegegített sütőben sütőpapíros formában (ez a mennyiség kb 27 cm-es formához elég) 20 percig sütjük, majd 165 °C-on még további 10-15 percig (tűpróba!). A mázhoz hidegen összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy jó sűrű legyen a massza.
Ha kihűlt a sütemény, hosszú szárú háromszögeket vágunk belőle, meglocsoljuk a mázzal. Ha a máz enyhén dermed, akkor késsel vonalkákat húzunk rá, hogy olyan “répás” legyen. A gumicukrot (én ezt a lapos, hengerbe csavartat használtam) felvágjuk úgy, hogy rövid levélkéi legyenek egyik oldalon, a másik oldala viszont hosszabban egyben maradjon és ezt e részét beletűzzük a sütibe.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »