Régimódi diótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kész piskóta lap (vagy saját készítésű piskóta)
- 25 dkg puha margarin
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- pár csepp rumaroma
Elkészítése:
Nagymamám nagyon sokszor készítette így a diótortát. Hogy sütni se kelljen, kész piskóta lapot használjunk.
Vágjuk háromfelé, kenjük a lapokra az előre bekevert krémet.
A margarint a porcukorral keverjünk kitartóan habosra, segíthetünk kézi mixerrel is. A darált diót, pár csepp rumaromát dolgozzunk bele. A megkent tortalapokat egymásra helyezve kívül is bevonjuk a krémmel egy tortalapát segítségével.
A díszítés lehet fél dió, vagy marcipángolyó, esetleg csoki drazsé.
Tipp:
Ugyanilyen módon más ízesítéssel is variálhatunk, pl.: kakaósat-1 evőkanál kakaó, citromosat-1 citrom szűrt leve, és reszelt héja, mandulásat-20 dkg darált mandula, kávésat -1 evőkanál instant kávépor stb. A díszítés teszi egyedivé, alkalomhoz illővé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


