Régimódi csokitorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teás kanál sütőpor
- fél teás kanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 18 dkg puha vaj
- 4 kanál holland kakaópor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 tábla 75% os ét csokoládé vagy 20 dkg sima ét csoki
- 7 dkg vaj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kanál vanília aroma
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- Marcipán virágok a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd 2 egyforma méretű, margarinnal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük. Két vékony tésztalapunk lesz, amiket külön kell megsütni. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A csokit vízgőz felet olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Robotgépbe tesszük, összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ha kihűlt a tészta megtöltjük a krém felével, a másik felét az oldalára és a tetejére kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipán virággal díszítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.