Régimódi csokitorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teás kanál sütőpor
- fél teás kanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 18 dkg puha vaj
- 4 kanál holland kakaópor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 tábla 75% os ét csokoládé vagy 20 dkg sima ét csoki
- 7 dkg vaj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kanál vanília aroma
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- Marcipán virágok a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd 2 egyforma méretű, margarinnal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük. Két vékony tésztalapunk lesz, amiket külön kell megsütni. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A csokit vízgőz felet olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Robotgépbe tesszük, összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ha kihűlt a tészta megtöltjük a krém felével, a másik felét az oldalára és a tetejére kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipán virággal díszítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »