Régimódi csokitorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teás kanál sütőpor
- fél teás kanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 18 dkg puha vaj
- 4 kanál holland kakaópor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 tábla 75% os ét csokoládé vagy 20 dkg sima ét csoki
- 7 dkg vaj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kanál vanília aroma
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- Marcipán virágok a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd 2 egyforma méretű, margarinnal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük. Két vékony tésztalapunk lesz, amiket külön kell megsütni. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A csokit vízgőz felet olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Robotgépbe tesszük, összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ha kihűlt a tészta megtöltjük a krém felével, a másik felét az oldalára és a tetejére kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipán virággal díszítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »