Rebarbarás epertorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2,5 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg vaj
- 15 dkg rebarbara
- 2 csomag vaníliás cukor
Epres krém:
- 45 dkg eper
- 1,5 dl epres joghurt
- 3 dl tejszín
- 10 g zselatin
Rebarbara zseléhez:
- 20 dkg rebarbara
- 3 dl víz
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag zselatin
- 5 dkg eper
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A csokoládét és a vajat mikróban összeolvasztjuk, majd ha kihűlt, a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként ezt is a keverékbe forgatjuk.
A rebarbarát megtisztítjuk és a vaníliás cukorban megforgatjuk.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, elszórjuk rajta a rebarbarát, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot.
A tejszínt kemény habbá verjük, és elvegyítjük az epres krémmel. A zselatint 2 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk és a krémhez adjuk.
A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd ha kihűlt, megkenjük az epres krémmel. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tortazselét.
A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felrakjuk főni. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd szűrjük le. A leszűrt lébe tegyünk 2 csomag zselatint és hagyjuk langyosra hűlni.
Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.
Tipp:
Végre eljött a rebarbara szezon és felhasználhatom a rebarbara bokrom szépséges szárait. :) Ebben a receptben az epret találtam a legjobbnak hozzá! Nagyon puha, krémes, frissítő desszert. :)