Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás epertorta recept

Rebarbarás epertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2,5 dkg étcsokoládé
    • 2,5 dkg vaj
    • 15 dkg rebarbara
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Epres krém:

    • 45 dkg eper
    • 1,5 dl epres joghurt
    • 3 dl tejszín
    • 10 g zselatin

    Rebarbara zseléhez:

    • 20 dkg rebarbara
    • 3 dl víz
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag zselatin
    • 5 dkg eper

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.

    A csokoládét és a vajat mikróban összeolvasztjuk, majd ha kihűlt, a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt.

    A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként ezt is a keverékbe forgatjuk.

    A rebarbarát megtisztítjuk és a vaníliás cukorban megforgatjuk.

    Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, elszórjuk rajta a rebarbarát, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot.

    A tejszínt kemény habbá verjük, és elvegyítjük az epres krémmel. A zselatint 2 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk és a krémhez adjuk.

    A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd ha kihűlt, megkenjük az epres krémmel. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tortazselét.

    A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felrakjuk főni. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd szűrjük le. A leszűrt lébe tegyünk 2 csomag zselatint és hagyjuk langyosra hűlni.

    Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.

    Tipp:

    Végre eljött a rebarbara szezon és felhasználhatom a rebarbara bokrom szépséges szárait. :) Ebben a receptben az epret találtam a legjobbnak hozzá! Nagyon puha, krémes, frissítő desszert. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá