Rebarbarás epertorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rebarbarás epertorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2,5 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 15 dkg rebarbara
  • 2 csomag vaníliás cukor

Epres krém:

  • 45 dkg eper
  • 1,5 dl epres joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 10 g zselatin

Rebarbara zseléhez:

  • 20 dkg rebarbara
  • 3 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin
  • 5 dkg eper

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.

A csokoládét és a vajat mikróban összeolvasztjuk, majd ha kihűlt, a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként ezt is a keverékbe forgatjuk.

A rebarbarát megtisztítjuk és a vaníliás cukorban megforgatjuk.

Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, elszórjuk rajta a rebarbarát, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot.

A tejszínt kemény habbá verjük, és elvegyítjük az epres krémmel. A zselatint 2 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk és a krémhez adjuk.

A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd ha kihűlt, megkenjük az epres krémmel. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tortazselét.

A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felrakjuk főni. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd szűrjük le. A leszűrt lébe tegyünk 2 csomag zselatint és hagyjuk langyosra hűlni.

Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.

Tipp:

Végre eljött a rebarbara szezon és felhasználhatom a rebarbara bokrom szépséges szárait. :) Ebben a receptben az epret találtam a legjobbnak hozzá! Nagyon puha, krémes, frissítő desszert. :)