Rakott fasírt torta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 70 dkg krumpli
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 2 dl tejdöl
- só
- bors
- 1/2 ek őrölt piros paprika
Díszítéshez:
- 20 dkg kolbász
- koktélparadicsom
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Az 5 db tojást megfőzzük,megpucoljuk és felszeleteljük,3 fej vöröshagymát megpucolunk és cikkekre felaprítjuk. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, felkockázunk és kevés olajon megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymával együtt. Beleütünk 2 db tojást, 4 ek zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk és meghintjük 1/2 ek őrölt pirospaprikával. Jól összedolgozzuk.
Egy tortaformát kikenünk zsírral meghintjük zsemlemorzsával. Fele fasírtmasszát elterítjük a torta forma aljába, erre a fele karikára vágott krumpli jön, megsózzuk majd beterítjük a hagymával és a tojással ismét megsózzuk, meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a maradék krumplit,majd a fasírt masszát. 50 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt óvatosan kivesszük a torta formából, rátesszük egy tálcára. A kolbászt 6-7 cm hosszúra vágjuk fogvájó segítségével a tortára tesszük. Tetejére koktélparadicsom kerül. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »