Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Az 5 db tojást megfőzzük,megpucoljuk és felszeleteljük,3 fej vöröshagymát megpucolunk és cikkekre felaprítjuk. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, felkockázunk és kevés olajon megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymával együtt. Beleütünk 2 db tojást, 4 ek zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk és meghintjük 1/2 ek őrölt pirospaprikával. Jól összedolgozzuk.
Egy tortaformát kikenünk zsírral meghintjük zsemlemorzsával. Fele fasírtmasszát elterítjük a torta forma aljába, erre a fele karikára vágott krumpli jön, megsózzuk majd beterítjük a hagymával és a tojással ismét megsózzuk, meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a maradék krumplit,majd a fasírt masszát. 50 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt óvatosan kivesszük a torta formából, rátesszük egy tálcára. A kolbászt 6-7 cm hosszúra vágjuk fogvájó segítségével a tortára tesszük. Tetejére koktélparadicsom kerül. Tetejét ízlés szerint díszítjük.