Raffaelo torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
Kókuszos krém:
- 10 dkg kókusz reszelék
- 10 dkg fehércsoki
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 ek liszt
- 4 ek víz
- fél vaníliarúd
- 4 dl tejszín
- 10 dkg margarin
Hamis marcipán bevonat:
- 35 dkg porcukor
- 1dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 ek keményítő
- 2 ek mandulaaroma
- 10 g zselatin
- 2 ek víz
- 50 g margarin
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált kakaós lisztet, szódabikarbónát és az olajt.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30 cm-es tepsibe vagy 22-24 cm-es tortaformába elegendő.
A cukrot, a lisztet és a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet, a kókuszt és kislángon felfőzzük. Beletesszük a fehércsokit, elkeverjük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük), majd 4 evőkanállal kivesszünk belőle.
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a vaníliás krém felét, még kb 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
A 4 ek krémet összekeverjük 10 dkg margarinnal. Ez a krém kerül a bevonat alá, így erre csak akkor van szükség, ha marcián bevonatos tortát készítünk.
A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 percig. Majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint és a margarint. Ilyenkor tehetjük bele az ételfestéket is, kék és piros keverékéből szép lila színt kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható. Kinyújtjuk és beborítjuk vele a kész tortát.
A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a kókuszos tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A hamis marcipán bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, ha virágot szeretnénk, érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje száradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »