Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaelo torta recept

Raffaelo torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek olaj

    Kókuszos krém:

    • 10 dkg kókusz reszelék
    • 10 dkg fehércsoki
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 ek liszt
    • 4 ek víz
    • fél vaníliarúd
    • 4 dl tejszín
    • 10 dkg margarin

    Hamis marcipán bevonat:

    • 35 dkg porcukor
    • 1dl tej
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek keményítő
    • 2 ek mandulaaroma
    • 10 g zselatin
    • 2 ek víz
    • 50 g margarin

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált kakaós lisztet, szódabikarbónát és az olajt.

    Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30 cm-es tepsibe vagy 22-24 cm-es tortaformába elegendő.

    A cukrot, a lisztet és a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet, a kókuszt és kislángon felfőzzük. Beletesszük a fehércsokit, elkeverjük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük), majd 4 evőkanállal kivesszünk belőle.

    Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a vaníliás krém felét, még kb 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!

    A 4 ek krémet összekeverjük 10 dkg margarinnal. Ez a krém kerül a bevonat alá, így erre csak akkor van szükség, ha marcián bevonatos tortát készítünk.

    A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 percig. Majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint és a margarint. Ilyenkor tehetjük bele az ételfestéket is, kék és piros keverékéből szép lila színt kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható. Kinyújtjuk és beborítjuk vele a kész tortát.

    A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a kókuszos tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A hamis marcipán bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, ha virágot szeretnénk, érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje száradni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá