Raffaelo torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
Kókuszos krém:
- 10 dkg kókusz reszelék
- 10 dkg fehércsoki
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 ek liszt
- 4 ek víz
- fél vaníliarúd
- 4 dl tejszín
- 10 dkg margarin
Hamis marcipán bevonat:
- 35 dkg porcukor
- 1dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 ek keményítő
- 2 ek mandulaaroma
- 10 g zselatin
- 2 ek víz
- 50 g margarin
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált kakaós lisztet, szódabikarbónát és az olajt.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30 cm-es tepsibe vagy 22-24 cm-es tortaformába elegendő.
A cukrot, a lisztet és a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet, a kókuszt és kislángon felfőzzük. Beletesszük a fehércsokit, elkeverjük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük), majd 4 evőkanállal kivesszünk belőle.
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a vaníliás krém felét, még kb 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
A 4 ek krémet összekeverjük 10 dkg margarinnal. Ez a krém kerül a bevonat alá, így erre csak akkor van szükség, ha marcián bevonatos tortát készítünk.
A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 percig. Majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint és a margarint. Ilyenkor tehetjük bele az ételfestéket is, kék és piros keverékéből szép lila színt kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható. Kinyújtjuk és beborítjuk vele a kész tortát.
A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a kókuszos tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A hamis marcipán bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, ha virágot szeretnénk, érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje száradni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »