Puncstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lap:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Töltelék:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 dl rum
- 2 dl baracklekvár
- fél puncs aroma
Szirup:
- fél l víz
- 40 dkg kristálycukor
Díszítéshez:
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 20 dkg teavaj
- 15 dkg porcukor
- fél puncs aroma
- kevés piros ételfesték
Cukormáz (ha ezzel szeretnénk bevonni)
- 18 dkg porcukor
- 1 ek olvasztott, zsíros margarin
- 3-4 ek forró víz
- pici piros ételszínező
Elkészítése:
Lap: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet lazán beleforgatjuk. A masszát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm átmérőjű formába simítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettőbe vágjuk.
Töltelék: a tojásokból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk, majd ha kihűlt egy nagyobb tálba összetépkedjük (sütés előtt a masszába keverhetünk kevés ételfestéket a színe miatt). Megszórjuk dióval, ráöntjük a rumot és az aromát, hozzákeverjük a lekvárt, majd alaposan összeforgatjuk. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd ráöntjük a rumos-piskótás egyvelegre.
Az egyik kerek lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket és jól elsimítjuk. A másik kerek lap egyik felét megkenjük lekvárral, és a lekváros részével lefelé a töltelékre tesszük. Teszünk rá egy tálcát vagy valamit, lesúlyozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a pudingporokat elkeverjük a tejben, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a cukorral, ételfestékkel és aromával alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és jól elkeverjük. Ízlés szerint díszítjük a tortát.
Ha nem krémmel szeretnénk bevonni a tortát, akkor a tetejére készíthetünk cukormázat. A hozzávalóit mixerrel összeverjük, majd a torta tetejére simítjuk és hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »