Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncstorta recept

Puncstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 14 dkg liszt
    • fél cs sütőpor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 dl rum
    • 2 dl baracklekvár
    • fél puncs aroma

    Szirup:

    • fél l víz
    • 40 dkg kristálycukor

    Díszítéshez:

    • 1,5 cs vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 20 dkg teavaj
    • 15 dkg porcukor
    • fél puncs aroma
    • kevés piros ételfesték

    Cukormáz (ha ezzel szeretnénk bevonni)

    • 18 dkg porcukor
    • 1 ek olvasztott, zsíros margarin
    • 3-4 ek forró víz
    • pici piros ételszínező

    Elkészítése:

    Lap: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet lazán beleforgatjuk. A masszát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm átmérőjű formába simítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettőbe vágjuk.

    Töltelék: a tojásokból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk, majd ha kihűlt egy nagyobb tálba összetépkedjük (sütés előtt a masszába keverhetünk kevés ételfestéket a színe miatt). Megszórjuk dióval, ráöntjük a rumot és az aromát, hozzákeverjük a lekvárt, majd alaposan összeforgatjuk. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd ráöntjük a rumos-piskótás egyvelegre.

    Az egyik kerek lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket és jól elsimítjuk. A másik kerek lap egyik felét megkenjük lekvárral, és a lekváros részével lefelé a töltelékre tesszük. Teszünk rá egy tálcát vagy valamit, lesúlyozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a pudingporokat elkeverjük a tejben, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a cukorral, ételfestékkel és aromával alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és jól elkeverjük. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Ha nem krémmel szeretnénk bevonni a tortát, akkor a tetejére készíthetünk cukormázat. A hozzávalóit mixerrel összeverjük, majd a torta tetejére simítjuk és hagyjuk megdermedni.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá