Puncs torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 7 púpozott ek liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 cs sütőpor
Kenéshez:
- 4 ek lekvár
Sziruphoz:
- 20 dkg cukor
- annyi víz, hogy éppen ellepje
- piros ételszínező festék
- ízlés szerint rum, vagy aroma
Oldalára:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek langyos víz
- 1 cs cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent tortaformában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt három lapba vágjuk.
A sziruphoz valókat alacsony lángon összemelegítjük, addig, míg a cukor fel nem olvad. Amikor levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumot és a színezéket. A középső lapot felcsíkozzuk, majd egyenként beleforgatjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral, majd a szirupos csíkokat szorosan egymás mellé fektetjük a megkent lapon. A tetejére rátesszük a maradék lapot. Hűtőben hagyjuk 1-1,5 órát állni.
Az oldalára elkészítjük a krémet. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd színezzük ízlés szerint és bekenjük vele a torta oldalát alaposan.
A cukormázhoz valókat alacsony lángon felolvasztjuk, megszínezzük, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük. Megvárjuk míg megdermed és ízlés szerint díszítjük cukorkákkal és különféle díszekkel.