Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs torta recept

Puncs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 7 púpozott ek liszt
    • fél dl étolaj
    • fél dl víz
    • 1 cs sütőpor

    Kenéshez:

    • 4 ek lekvár

    Sziruphoz:

    • 20 dkg cukor
    • annyi víz, hogy éppen ellepje
    • piros ételszínező festék
    • ízlés szerint rum, vagy aroma

    Oldalára:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Cukormázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 2-3 ek langyos víz
    • 1 cs cukorka

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk.  A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük.  A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent tortaformában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt három lapba vágjuk.

    A sziruphoz valókat alacsony lángon összemelegítjük, addig, míg a cukor fel nem olvad. Amikor levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumot és a színezéket. A középső lapot felcsíkozzuk, majd egyenként beleforgatjuk.
    Az alsó lapot visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral, majd a szirupos csíkokat szorosan egymás mellé fektetjük a megkent lapon. A tetejére rátesszük a maradék lapot. Hűtőben hagyjuk 1-1,5 órát állni.
    Az oldalára elkészítjük a krémet. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd színezzük ízlés szerint és bekenjük vele a torta oldalát alaposan.
    A cukormázhoz valókat alacsony lángon felolvasztjuk, megszínezzük, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük. Megvárjuk míg megdermed és ízlés szerint díszítjük cukorkákkal és különféle díszekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá