Puncs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 7 púpozott ek liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 cs sütőpor
Kenéshez:
- 4 ek lekvár
Sziruphoz:
- 20 dkg cukor
- annyi víz, hogy éppen ellepje
- piros ételszínező festék
- ízlés szerint rum, vagy aroma
Oldalára:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek langyos víz
- 1 cs cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent tortaformában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt három lapba vágjuk.
A sziruphoz valókat alacsony lángon összemelegítjük, addig, míg a cukor fel nem olvad. Amikor levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumot és a színezéket. A középső lapot felcsíkozzuk, majd egyenként beleforgatjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral, majd a szirupos csíkokat szorosan egymás mellé fektetjük a megkent lapon. A tetejére rátesszük a maradék lapot. Hűtőben hagyjuk 1-1,5 órát állni.
Az oldalára elkészítjük a krémet. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd színezzük ízlés szerint és bekenjük vele a torta oldalát alaposan.
A cukormázhoz valókat alacsony lángon felolvasztjuk, megszínezzük, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük. Megvárjuk míg megdermed és ízlés szerint díszítjük cukorkákkal és különféle díszekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »