Puncs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 7 púpozott ek liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 cs sütőpor
Kenéshez:
- 4 ek lekvár
Sziruphoz:
- 20 dkg cukor
- annyi víz, hogy éppen ellepje
- piros ételszínező festék
- ízlés szerint rum, vagy aroma
Oldalára:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek langyos víz
- 1 cs cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent tortaformában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt három lapba vágjuk.
A sziruphoz valókat alacsony lángon összemelegítjük, addig, míg a cukor fel nem olvad. Amikor levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumot és a színezéket. A középső lapot felcsíkozzuk, majd egyenként beleforgatjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral, majd a szirupos csíkokat szorosan egymás mellé fektetjük a megkent lapon. A tetejére rátesszük a maradék lapot. Hűtőben hagyjuk 1-1,5 órát állni.
Az oldalára elkészítjük a krémet. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd színezzük ízlés szerint és bekenjük vele a torta oldalát alaposan.
A cukormázhoz valókat alacsony lángon felolvasztjuk, megszínezzük, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük. Megvárjuk míg megdermed és ízlés szerint díszítjük cukorkákkal és különféle díszekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »