Pisztáciás-kókuszos torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 12 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula
- 5 dkg étkezési keményítő,
A bevonat:
- 2,5 dl habtejszín
- 3 dkg pisztácia őrölve
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a vanília aromát is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habbal és a másik fele lisztes keverékkel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével.
Egy kb. 26 x 26-os formába (vagy nagyobb méretű tortaformába) öntsük bele, és egyengessük el a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e.
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az őrölt pisztáciát.
Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.
A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a kihűlt krémmel. Rátesszük a másik lapot, és kívül is körbekenjük a maradék krémmel.
Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre, ezt is elosztjuk a torta tetején, majd habrózsákkal és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.
Jól behűtve kínáljuk.