Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás-kókuszos torta recept

Pisztáciás-kókuszos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 ek vanília aroma
    • 12 dkg kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg puha vaj
    • 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula
    • 5 dkg étkezési keményítő,

    A bevonat:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 3 dkg pisztácia őrölve

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a vanília aromát is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.

    A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habbal és a másik fele lisztes keverékkel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével.

    Egy kb. 26 x 26-os formába (vagy nagyobb méretű tortaformába) öntsük bele, és egyengessük el a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e.

    Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az őrölt pisztáciát.

    Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.

    A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a kihűlt krémmel. Rátesszük a másik lapot, és kívül is körbekenjük a maradék krémmel.

    Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre, ezt is elosztjuk a torta tetején, majd habrózsákkal és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.

    Jól behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá