Pisztáciás-kókuszos torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 12 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula
- 5 dkg étkezési keményítő,
A bevonat:
- 2,5 dl habtejszín
- 3 dkg pisztácia őrölve
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a vanília aromát is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habbal és a másik fele lisztes keverékkel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével.
Egy kb. 26 x 26-os formába (vagy nagyobb méretű tortaformába) öntsük bele, és egyengessük el a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e.
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az őrölt pisztáciát.
Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.
A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a kihűlt krémmel. Rátesszük a másik lapot, és kívül is körbekenjük a maradék krémmel.
Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre, ezt is elosztjuk a torta tetején, majd habrózsákkal és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.
Jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »