Pisztáciás-kókuszos torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 12 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula
- 5 dkg étkezési keményítő,
A bevonat:
- 2,5 dl habtejszín
- 3 dkg pisztácia őrölve
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a vanília aromát is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habbal és a másik fele lisztes keverékkel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével.
Egy kb. 26 x 26-os formába (vagy nagyobb méretű tortaformába) öntsük bele, és egyengessük el a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e.
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az őrölt pisztáciát.
Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.
A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a kihűlt krémmel. Rátesszük a másik lapot, és kívül is körbekenjük a maradék krémmel.
Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre, ezt is elosztjuk a torta tetején, majd habrózsákkal és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.
Jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »