Pillangós torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 cs sutőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 db narancs
Tetejére:
- 2 db kivi
- 3 db mandarin
- pár szem kimagozott cseresznye
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk kanalanként a vizet,utána a diót,vaníliás cukrot,lisztet,sütőport. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük,beleöntjük a tésztát és tűpróbáig sütjük.
Negyed liter tejet egy tálba öntünk, belekeverjük a pudingport és elkeverjük.A többi tejet felforraljuk.Amikor forr lehúzzuk a tűzről belekeverjük a pudingos tejet és sűrűsödésik főzzük. A margarint kikeverjük a cukorral.A kihűlt pudinggal jól kikeverjük és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.
A kihűlt tésztát függőlegesen kettévágjuk, hogy két félkört kapjunk, majd vízszintesen is, hogy meg bírjuk tölteni.
Megkenjük krémmel a lapokat rátesszük a tetejét és körbe mindenhol bevonjuk a krémmel. Egy tálcára tesszük,úgy,hogy a kettő kerek oldala legyen középen.1
Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, a magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körben bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »