Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillangós torta recept

Pillangós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sutőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 db narancs

    Tetejére:

    • 2 db kivi
    • 3 db mandarin
    • pár szem kimagozott cseresznye
    • tejszínhab

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk kanalanként a vizet,utána a diót,vaníliás cukrot,lisztet,sütőport. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.

    A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük,beleöntjük a tésztát és tűpróbáig sütjük.
    Negyed liter tejet egy tálba öntünk, belekeverjük a pudingport és elkeverjük.A többi tejet felforraljuk.Amikor forr lehúzzuk a tűzről belekeverjük a pudingos tejet és sűrűsödésik főzzük. A margarint kikeverjük a cukorral.A kihűlt pudinggal jól kikeverjük és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.

    A kihűlt tésztát függőlegesen kettévágjuk, hogy két félkört kapjunk, majd vízszintesen is, hogy meg bírjuk tölteni.
    Megkenjük krémmel a lapokat rátesszük a tetejét és körbe mindenhol bevonjuk a krémmel. Egy tálcára tesszük,úgy,hogy a kettő kerek oldala legyen középen.1

    Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, a magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körben bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá