Pillangós torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 cs sutőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 db narancs
Tetejére:
- 2 db kivi
- 3 db mandarin
- pár szem kimagozott cseresznye
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk kanalanként a vizet,utána a diót,vaníliás cukrot,lisztet,sütőport. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük,beleöntjük a tésztát és tűpróbáig sütjük.
Negyed liter tejet egy tálba öntünk, belekeverjük a pudingport és elkeverjük.A többi tejet felforraljuk.Amikor forr lehúzzuk a tűzről belekeverjük a pudingos tejet és sűrűsödésik főzzük. A margarint kikeverjük a cukorral.A kihűlt pudinggal jól kikeverjük és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.
A kihűlt tésztát függőlegesen kettévágjuk, hogy két félkört kapjunk, majd vízszintesen is, hogy meg bírjuk tölteni.
Megkenjük krémmel a lapokat rátesszük a tetejét és körbe mindenhol bevonjuk a krémmel. Egy tálcára tesszük,úgy,hogy a kettő kerek oldala legyen középen.1
Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, a magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körben bevonjuk.