Pillangós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sutőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 db narancs

Tetejére:

  • 2 db kivi
  • 3 db mandarin
  • pár szem kimagozott cseresznye
  • tejszínhab

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk kanalanként a vizet,utána a diót,vaníliás cukrot,lisztet,sütőport. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.

A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük,beleöntjük a tésztát és tűpróbáig sütjük.
Negyed liter tejet egy tálba öntünk, belekeverjük a pudingport és elkeverjük.A többi tejet felforraljuk.Amikor forr lehúzzuk a tűzről belekeverjük a pudingos tejet és sűrűsödésik főzzük. A margarint kikeverjük a cukorral.A kihűlt pudinggal jól kikeverjük és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.

A kihűlt tésztát függőlegesen kettévágjuk, hogy két félkört kapjunk, majd vízszintesen is, hogy meg bírjuk tölteni.
Megkenjük krémmel a lapokat rátesszük a tetejét és körbe mindenhol bevonjuk a krémmel. Egy tálcára tesszük,úgy,hogy a kettő kerek oldala legyen középen.1

Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, a magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körben bevonjuk.