Pillangó torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 50 dkg vaj
- 50 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 tábla étcsoki
- 2 evőkanál tej
Díszítés:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tábla fehér csoki
- krémből 20 dkg
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot. 24 cm-es formában sütjük, közepes hőfokon, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a vajat már korábban vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kakóport. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és ezt is hozzáadjuk a krémhez.
A díszítéshez a vajat elverjük a porcukorral. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajas krémhez. Ez a fehér díszítés, a barnát a csokis krémből használtam.
Tipp:
A piskótát kikeverés után három részre osztom és úgy sütöm meg külön. Sokkal szebb és egyforma piskóta tésztát kapunk. A pillangó formát a tetejére a harmadik lapból vágtam, de előtte készítettem egy sablont hozzá.
A pillangó torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 31 g