Pergeltdiós csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tortalaphoz (21 cm átmérőjű kerek sütőformához):
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 10 evőkanál forróvíz
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál csokikrém (én Nutella-t használtam)
- 10 dkg feketecsokoládé
Továbbá:
- 30 dkg meggy
- 2 dl meggylé
- 20 dkg apróra vagdalt dióbél
- csokigolyók a díszítéshez
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk miközben rendre öntjük hozzá a 10 evőkanál forróvizet. Miután habos lett beleszórjuk a kakaóval elkevert lisztet, jöhet a sütőpor es 180 fokon kb. 40 percig sütjük a 21 cm átmérőjű kerek sütőformában.
A krémhez odatesszük a tejet a cukorral forrni, mjad ha felfőtt beletesszük a pudingot és a feketecsokit. Miután hagytuk teljesen kihülni mixerkeverővel hozzáadjuk a margarint és a csokikrémet.
A piskotát három3 egyenlő részre vágjuk melyeket megnedvesítünk a meggylével és minden réteget megkenünk csokikrémmel, ráhelyezzük sűrűn a meggyszemeket, majd ezeket újra bevonjuk a krémmel. Végül a tortát teljesen bevonjuk a megmaradt csokikrémmel, pergeltdiót szórunk a tetejére és az oldalára, csokigolyókkal diszítjük.
Jó étvágyat! Isteni finom!
Tipp:
Több csokikrémmel is lehet készíteni, jobban kiérződik az íze.