Pergeltdiós csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tortalaphoz (21 cm átmérőjű kerek sütőformához):
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 10 evőkanál forróvíz
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál csokikrém (én Nutella-t használtam)
- 10 dkg feketecsokoládé
Továbbá:
- 30 dkg meggy
- 2 dl meggylé
- 20 dkg apróra vagdalt dióbél
- csokigolyók a díszítéshez
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk miközben rendre öntjük hozzá a 10 evőkanál forróvizet. Miután habos lett beleszórjuk a kakaóval elkevert lisztet, jöhet a sütőpor es 180 fokon kb. 40 percig sütjük a 21 cm átmérőjű kerek sütőformában.
A krémhez odatesszük a tejet a cukorral forrni, mjad ha felfőtt beletesszük a pudingot és a feketecsokit. Miután hagytuk teljesen kihülni mixerkeverővel hozzáadjuk a margarint és a csokikrémet.
A piskotát három3 egyenlő részre vágjuk melyeket megnedvesítünk a meggylével és minden réteget megkenünk csokikrémmel, ráhelyezzük sűrűn a meggyszemeket, majd ezeket újra bevonjuk a krémmel. Végül a tortát teljesen bevonjuk a megmaradt csokikrémmel, pergeltdiót szórunk a tetejére és az oldalára, csokigolyókkal diszítjük.
Jó étvágyat! Isteni finom!
Tipp:
Több csokikrémmel is lehet készíteni, jobban kiérződik az íze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »