Pergeltdiós csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tortalaphoz (21 cm átmérőjű kerek sütőformához):
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 10 evőkanál forróvíz
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál csokikrém (én Nutella-t használtam)
- 10 dkg feketecsokoládé
Továbbá:
- 30 dkg meggy
- 2 dl meggylé
- 20 dkg apróra vagdalt dióbél
- csokigolyók a díszítéshez
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk miközben rendre öntjük hozzá a 10 evőkanál forróvizet. Miután habos lett beleszórjuk a kakaóval elkevert lisztet, jöhet a sütőpor es 180 fokon kb. 40 percig sütjük a 21 cm átmérőjű kerek sütőformában.
A krémhez odatesszük a tejet a cukorral forrni, mjad ha felfőtt beletesszük a pudingot és a feketecsokit. Miután hagytuk teljesen kihülni mixerkeverővel hozzáadjuk a margarint és a csokikrémet.
A piskotát három3 egyenlő részre vágjuk melyeket megnedvesítünk a meggylével és minden réteget megkenünk csokikrémmel, ráhelyezzük sűrűn a meggyszemeket, majd ezeket újra bevonjuk a krémmel. Végül a tortát teljesen bevonjuk a megmaradt csokikrémmel, pergeltdiót szórunk a tetejére és az oldalára, csokigolyókkal diszítjük.
Jó étvágyat! Isteni finom!
Tipp:
Több csokikrémmel is lehet készíteni, jobban kiérződik az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


