Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova torta recept

Pavlova torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 ek citromlé
    • 1 ek kukoricakeményítő
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 habfixáló por
    • mirelit erdei gyümölcs

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét pici sóval felverjük, majd kanalanként adagoljuk bele a cukrot, hogy jó kemény habot kapjunk. Pár csepp citromlét is csepegtetünk a habba, és legvégén a kukoricakeményítőt is belekeverjük. Szép fényes, kemény habot kapunk.

    A tortaforma alját ceruzával körberajzoljuk a sütőpapírra. Ebbe a körbe öntjük a masszát, majd eligazítjuk, hogy a szélei magasabbak legyenek. A hab a sütés folyamán terjeszkedni fog.

    150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal kisebbre is veszünk (130 fok). Igazából inkább száradnia kell, mint sülnie. Amikor már halvány rózsaszín, akkor kivesszük, és megvárjuk, míg kihűl. A tejszínt a habfixáló porral felverjük, és a torta tetejére adagoljuk.

    Rászórjuk az erdei gyümölcsöt. Látványos és nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá