Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi krémes csokoládétorta recept

Párizsi krémes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1/2 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg kakaópor
    • 20 dkg margarin

    A díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg étcsokoládé

    A bevonáshoz:

    • a megmaradt krém

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. Én 3 részre vettem a tészta alapot és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.

    A krémhez a habtejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.

    A lapokat betöltjük, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

    A díszítéshez a habtejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részbe a kakaóport belekeverjük, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
    4 db szívecskés Milka csokit tettem még rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá