Párizsi krémes csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál kakaópor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
A bevonáshoz:
- a megmaradt krém
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. Én 3 részre vettem a tészta alapot és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.
A krémhez a habtejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A lapokat betöltjük, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A díszítéshez a habtejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részbe a kakaóport belekeverjük, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
4 db szívecskés Milka csokit tettem még rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »