Párizsi krémes csokoládétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál kakaópor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
A bevonáshoz:
- a megmaradt krém
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. Én 3 részre vettem a tészta alapot és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.
A krémhez a habtejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A lapokat betöltjük, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A díszítéshez a habtejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részbe a kakaóport belekeverjük, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
4 db szívecskés Milka csokit tettem még rá.