Párizsi krémes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg margarin

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

A bevonáshoz:

  • a megmaradt krém

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. Én 3 részre vettem a tészta alapot és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.

A krémhez a habtejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.

A lapokat betöltjük, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

A díszítéshez a habtejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részbe a kakaóport belekeverjük, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
4 db szívecskés Milka csokit tettem még rá.