Parajtorta recept

Hozzávalók:
- 1 adag vajas tészta (lehet mirelit is)
- 40 dkg paraj
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A vajastésztával kibélelünk egy nagy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, 1,5 dl tejföllel gazdagítjuk, és a felolvasztott, kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt), megfűszerezett parajt belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájukat belekeverjük, és ennek kétharmad részét a parajba keverjük. A tésztakelyhet villával megszurkáljuk, a parajmártást beleöntjük. A maradék habos tojást a maradék tejföllel összekeverjük, és a kehely tetejére öntjük. A sütőben addig sütjük, amíg a krém össze nem állt, és a tészta ropogóssá nem vált.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »