Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parajtorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 adag vajas tészta (lehet mirelit is)
    • 40 dkg paraj
    • 6 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • reszelt szerecsendió

    Elkészítés:
    A vajastésztával kibélelünk egy nagy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, 1,5 dl tejföllel gazdagítjuk, és a felolvasztott, kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt), megfűszerezett parajt belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájukat belekeverjük, és ennek kétharmad részét a parajba keverjük. A tésztakelyhet villával megszurkáljuk, a parajmártást beleöntjük. A maradék habos tojást a maradék tejföllel összekeverjük, és a kehely tetejére öntjük. A sütőben addig sütjük, amíg a krém össze nem állt, és a tészta ropogóssá nem vált.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá