Parajtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 adag vajas tészta (lehet mirelit is)
  • 40 dkg paraj
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A vajastésztával kibélelünk egy nagy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, 1,5 dl tejföllel gazdagítjuk, és a felolvasztott, kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt), megfűszerezett parajt belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájukat belekeverjük, és ennek kétharmad részét a parajba keverjük. A tésztakelyhet villával megszurkáljuk, a parajmártást beleöntjük. A maradék habos tojást a maradék tejföllel összekeverjük, és a kehely tetejére öntjük. A sütőben addig sütjük, amíg a krém össze nem állt, és a tészta ropogóssá nem vált.