Panda torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 27 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 27 ek cukor
- 30 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 30 dkg cukor
- 2 l tej
- 35 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg csokoládé
- 35 dkg margarin
- 10 dkg keksz
- 10 dkg csokoládé (töltelékes)
A díszítés:
- 40 dkg tejszínhab por
- 5 dl ásványvíz
- 2 dkg zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek instant kakaópor
- 2 kávéskanál ételfesték (fekete)
- 2 kávéskanál ételfesték (barna)
Elkészítése:
A tészta:
3 lapot sütünk: 9 tojást, 9 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzákeverjük a 10 ek lisztet, és olajjal kikent, liszttel meghintett nagyobb tepsiben 200 fokon 20-25 percet sütjük.
Kartonpapírból kivágunk egy panda alakot, a kihűlt lapokat egymásra rakjuk, majd ráhelyezzük a panda formánkat, és körbevágjuk. A törmeléket rakjuk félre, mert az lesz az ág, amin ül a panda.
A krém:
Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk, beletesszük a csokoládét, és amikor megolvadt, a tejben krémet főzünk (az étkezési keményítő-tej keveréket.)
A margarint habosra keverjük a cukorral, apránként hozzákeverjük a krémet.
A kekszet darabosra tördeljük, a töltelékes csokit darabokra vagdossuk, és a krémbe keverjük.
A krémmel megkenjük a lapokat, a tésztadarabokat krémmel igazítsuk úgy a panda alá, hogy úgy nézzen ki, mintha ülne rajta.
A díszítés:
A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra keverjük az ásványvízzel és a vaníliás cukorral (lehet tenni hozzá cukrot ízlés szerint), és hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. Majd 3 részre osztjuk, több legyen a feketének szánt, abba keverjük a fekete ételfestéket és a kakaót.
A másik fehér maradjon, a harmadikba a barna ételfestéket (az ételfesték mennyiségét érdemes apránként keverni bele, és látszatra eldönteni, mikor megfelelő a színe).
Habzsák segítségével panda kinézetre díszítjük a tortát és színes cukorkákkal, zselécukorral szemet, orrot, szájat alakítunk. Az ágat a barna színű habbal vonjuk be, majd villával húzgáljunk rá a csíkokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

