Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A díszítés:
Elkészítése:
3 lapot sütünk: 9 tojást, 9 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzákeverjük a 10 ek lisztet, és olajjal kikent, liszttel meghintett nagyobb tepsiben 200 fokon 20-25 percet sütjük.
Kartonpapírból kivágunk egy panda alakot, a kihűlt lapokat egymásra rakjuk, majd ráhelyezzük a panda formánkat, és körbevágjuk. A törmeléket rakjuk félre, mert az lesz az ág, amin ül a panda.
Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk, beletesszük a csokoládét, és amikor megolvadt, a tejben krémet főzünk (az étkezési keményítő-tej keveréket.)
A margarint habosra keverjük a cukorral, apránként hozzákeverjük a krémet.
A kekszet darabosra tördeljük, a töltelékes csokit darabokra vagdossuk, és a krémbe keverjük.
A krémmel megkenjük a lapokat, a tésztadarabokat krémmel igazítsuk úgy a panda alá, hogy úgy nézzen ki, mintha ülne rajta.
A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra keverjük az ásványvízzel és a vaníliás cukorral (lehet tenni hozzá cukrot ízlés szerint), és hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. Majd 3 részre osztjuk, több legyen a feketének szánt, abba keverjük a fekete ételfestéket és a kakaót.
A másik fehér maradjon, a harmadikba a barna ételfestéket (az ételfesték mennyiségét érdemes apránként keverni bele, és látszatra eldönteni, mikor megfelelő a színe).
Habzsák segítségével panda kinézetre díszítjük a tortát és színes cukorkákkal, zselécukorral szemet, orrot, szájat alakítunk. Az ágat a barna színű habbal vonjuk be, majd villával húzgáljunk rá a csíkokat.