Ötletes citromtorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek cukor
- 0,5 cs sütőpor
Krémhez:
- 0,5 l tejföl
- 2 citrom
- 130 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 0,5 l habtejszín
Fondanthoz:
- porcukor (minőségtől függően kb 80 dkg)
- 2 ek méz
- 1 ek zselatin
- 1 ek margarin
- 3 ek víz
- 3 ek mandula aroma
- ételszínező
Elkészítése:
A fondantot előző nap készítjük el. A porcukrot átszítáljuk. A vizet, a zselatint és az aromát, mézet és a margarint összemelegítjük.
Egy tálba kevés porcukrot teszünk és a zselatinos keveréket hozzáöntjük. Először fakanállal keverjük és apránként adjuk hozzá a porcukrot. Ha már nehéz keverni gyúrhatjuk ugyanúgy, mint a tésztát. Ha összeállt és nem ragad a tálhoz egy zacskóba tesszük és másnapig hűtőbe tesszük. Másnap elővesszük és margarinos kézzel átgyúrjuk, hogy puha, formázható legyen. Picit ragadni fog, ezért kevés keményítőt szórunk alá nyújtás előtt. Ha színezni szeretnénk, átgyúrás előtt gyúrhatunk bele tetszőleges színű színezéket, ami semmiképp se legyen folyékony, mert attól ragadni fog a fondant.
A krémhez a tejfölt a cukrokkal, a citrom reszelt héjával és levével összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a tejföllel óvatosan összekeverjük.
A piskótát a szokásos módon elkészítjük és egy közepes tepsiben a szokásos módon megsütjük. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel és pár gyors mozdulattal kifaragjuk az üveg alakját. A kinyújtott fondanttal bevonjuk (a fondant jobban rá fog tapadni a piskótára, ha előtte azt bekentük vajas krémmel /vaj-porcukor 1-1 arányú keveréke/) a többi már csak fantázia kérdése.
Tipp:
Első olvasásra lehet, hogy picit macerásnak tűnik, de a végeredmény mindenképpen kárpótol!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »