Osztrák mézeskalácstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói.
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 50 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg marcipánmassza
- 16 db aszalt szilva (magozott)
- 10 dkg ét csokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
Fenyőformáknak:
- 5 dkg marcipánmassza
- Fél teáskanál matcha zöldteapor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd belereszeljük az étcsokit és a marcipánmasszát. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel kihabosítjuk, majd a csokis marcipános masszába keverjük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformában, 160 fokos sütőben megsütjük.(kb 40-45 perc).
Még melegen kivesszük a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt és megkenjük baracklekvárral. Ezt többször is megtehetjük, mivel a tészta beissza a lekvárt.
A marcipánmasszát porcukrozott deszkán kinyújtjuk, majd egy akkora kört vágunk ki, mint a tortánk és rátesszük a tetejére. Erre jön az aszalt szilva, körben és a közepére. Az ét és a tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
Díszítésnek a maradék marcipán masszába belegyúrjuk a zöldtea port, kinyújtjuk és fenyő formájú kiszúróval kiszúrjuk.
Tipp:
Nincs ugyan méz a tortában, de a mézeskalács fűszerek olyan illatot és ízt kölcsönöznek neki, ezért a “mézeskalács torta” elnevezés.
Azoknak ajánlom ezt a tortát karácsonyra megsütni, akik a nem túl krémes süteményeket szeretik, illetve akik kedvelik a Sacher tortát, azok ezt is szeretni fogják.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »