Osztrák mézeskalácstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói.
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 50 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg marcipánmassza
- 16 db aszalt szilva (magozott)
- 10 dkg ét csokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
Fenyőformáknak:
- 5 dkg marcipánmassza
- Fél teáskanál matcha zöldteapor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd belereszeljük az étcsokit és a marcipánmasszát. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel kihabosítjuk, majd a csokis marcipános masszába keverjük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformában, 160 fokos sütőben megsütjük.(kb 40-45 perc).
Még melegen kivesszük a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt és megkenjük baracklekvárral. Ezt többször is megtehetjük, mivel a tészta beissza a lekvárt.
A marcipánmasszát porcukrozott deszkán kinyújtjuk, majd egy akkora kört vágunk ki, mint a tortánk és rátesszük a tetejére. Erre jön az aszalt szilva, körben és a közepére. Az ét és a tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
Díszítésnek a maradék marcipán masszába belegyúrjuk a zöldtea port, kinyújtjuk és fenyő formájú kiszúróval kiszúrjuk.
Tipp:
Nincs ugyan méz a tortában, de a mézeskalács fűszerek olyan illatot és ízt kölcsönöznek neki, ezért a “mézeskalács torta” elnevezés.
Azoknak ajánlom ezt a tortát karácsonyra megsütni, akik a nem túl krémes süteményeket szeretik, illetve akik kedvelik a Sacher tortát, azok ezt is szeretni fogják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »