Osztrák mézeskalácstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói.
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 50 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg marcipánmassza
- 16 db aszalt szilva (magozott)
- 10 dkg ét csokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
Fenyőformáknak:
- 5 dkg marcipánmassza
- Fél teáskanál matcha zöldteapor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd belereszeljük az étcsokit és a marcipánmasszát. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel kihabosítjuk, majd a csokis marcipános masszába keverjük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformában, 160 fokos sütőben megsütjük.(kb 40-45 perc).
Még melegen kivesszük a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt és megkenjük baracklekvárral. Ezt többször is megtehetjük, mivel a tészta beissza a lekvárt.
A marcipánmasszát porcukrozott deszkán kinyújtjuk, majd egy akkora kört vágunk ki, mint a tortánk és rátesszük a tetejére. Erre jön az aszalt szilva, körben és a közepére. Az ét és a tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
Díszítésnek a maradék marcipán masszába belegyúrjuk a zöldtea port, kinyújtjuk és fenyő formájú kiszúróval kiszúrjuk.
Tipp:
Nincs ugyan méz a tortában, de a mézeskalács fűszerek olyan illatot és ízt kölcsönöznek neki, ezért a “mézeskalács torta” elnevezés.
Azoknak ajánlom ezt a tortát karácsonyra megsütni, akik a nem túl krémes süteményeket szeretik, illetve akik kedvelik a Sacher tortát, azok ezt is szeretni fogják.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »