Őszibarackos torta recept

Hozzávalók:
- 3 csomag babapiskóta
- 5 dl tejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 9 ek kristálycukor
- 2 csomag étkezési zselatin
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag mazsola
- 3/4 l tej
- 1 ü őszibarack befőt
- 1 ü meggybefőtt
Elkészítése:
A tejet felfőzöm a 2 tojássárgával és 5 ek kristálycukorral.Ebbe mártogatom a babapiskótákat és gyenge áztatás után a torta forma aljára sorba leteszem. A tejszínt felverem habbá. Az őszibarackot felaprítom apró darabokra és puhára főzöm a levével együtt,közben elkészítettem a zselatint és ha kihűlt ráöntöm a felvert 2,5 dl habra
amibe már benne van a őszibarack is. Ezt ráöntöm az áztatott babapiskótára a tortaformába.Egy újabb piskóta réteg a formába és ráöntöm a mazsolás-vanília pudingot 2,5dl habbal amibe szintén tettem 3 ek zselatint amit előzőleg felfőztem. Majd a meggybefőttet kimagvaztam és ráterítettem a puding rétegre, kevés levét 4 ek zselatinnal a meggyre öntöttem. Újabb áztatott piskóta réteg jön a formába és erre megint őszibarack réteg jön zselatinnal keverve,amit előzőleg pannónia szőlővel díszítettem.
Másnapig a dupla tortaforma keretben hagytam /nekem van tortamagasítóm,de lehet úgy is hogy a 2. torta formámnak csak a keretét használom kívűlről széles ragasztószallaggal leragasztom./
Tehát másnapig a hűtőben hagyom és tálaláskór felvert 3 dl tejszínhab és 3 ek zselatinnal összekeverve a torta oldalát cuppanósra díszítettem (cukrot én nem tettem bele). Én ezt már csináltam eperrel, málnával és a család minden tagja imádja. Aki nem tud sütni még az is csodát alkot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »