Őszibarackos piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 doboz őszibarack konzerv
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 20 g zselatin
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk. A megsült piskótát kettévágjuk.
Közben a leírás szerint elkészítjük a pudingot. A töltelékhez felét használjuk fel. Rákenjük a szétvágott piskótára és apró őszibarack darabokat szórunk bele (előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítéshez a tetejére).
A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal. Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat vagy szeleteket és eligazítjuk.
Az őszibarack levéből és zselatinból, a leírás alapján elkészítjük a zselét (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére. Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »