Őszibarackos piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 doboz őszibarack konzerv
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 20 g zselatin
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk. A megsült piskótát kettévágjuk.
Közben a leírás szerint elkészítjük a pudingot. A töltelékhez felét használjuk fel. Rákenjük a szétvágott piskótára és apró őszibarack darabokat szórunk bele (előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítéshez a tetejére).
A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal. Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat vagy szeleteket és eligazítjuk.
Az őszibarack levéből és zselatinból, a leírás alapján elkészítjük a zselét (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére. Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.