Őszibarackos piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Őszibarackos piskóta

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej
  • 20 g zselatin
  • kevés vaj a forma kenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát végezzünk. A megsült piskótát kettévágjuk.

Közben a leírás szerint elkészítjük a pudingot. A töltelékhez felét használjuk fel. Rákenjük a szétvágott piskótára és apró őszibarack darabokat szórunk bele (előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítéshez a tetejére).

A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal. Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat vagy szeleteket és eligazítjuk.

Az őszibarack levéből és zselatinból, a leírás alapján elkészítjük a zselét (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére. Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.