Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrémtorta recept

Oroszkrémtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 púpos evőkanál liszt
    • 7 csapott evőkanál kristálycukor
    • 1 teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs bourbon vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix

    Díszítéshez:

    • 1 tetszőleges ostyalap
    • 2 puncsszelet
    • cukorkák
    • 2 dl tejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket felverjük habnak, a sárgájákat pedig összekeverjük a cukorral. Utóbbihoz lassanként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha kihűlt, három egyforma részre vágjuk.

    A krémhez a pudingot a tojás sárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk és hozzáadjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatinfixet. A krémmel összekeverjük és megtöltjük a tortát.

    A külsejét is bevonjuk krémmel. A tetejére helyezzük az ostyalapot. Elé rakjuk a puncsszeletet, melyből lépcsőt készítünk.Tejszínnel és cukorkával díszítjük.

    Tipp:

    Tetszés szerint díszíthetjük, fantáziánkon múlik. Köszönöm a barátnőmnek a díszítésben a segítséget.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá