Oroszkrémtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 púpos evőkanál liszt
- 7 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs bourbon vaníliás cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Díszítéshez:
- 1 tetszőleges ostyalap
- 2 puncsszelet
- cukorkák
- 2 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket felverjük habnak, a sárgájákat pedig összekeverjük a cukorral. Utóbbihoz lassanként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha kihűlt, három egyforma részre vágjuk.
A krémhez a pudingot a tojás sárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk és hozzáadjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatinfixet. A krémmel összekeverjük és megtöltjük a tortát.
A külsejét is bevonjuk krémmel. A tetejére helyezzük az ostyalapot. Elé rakjuk a puncsszeletet, melyből lépcsőt készítünk.Tejszínnel és cukorkával díszítjük.
Tipp:
Tetszés szerint díszíthetjük, fantáziánkon múlik. Köszönöm a barátnőmnek a díszítésben a segítséget.