Oroszkrémtorta recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
Tészta:
- 7 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 púpos evőkanál liszt
 - 7 csapott evőkanál kristálycukor
 - 1 teáskanál sütőpor
 
Krém:
- 4 dl tej
 - 20 dkg kristálycukor
 - 1 cs bourbon vaníliás cukor
 - 5 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csomag vaníliás pudingpor
 - 4 dl habtejszín
 - 1 csomag zselatinfix
 
Díszítéshez:
- 1 tetszőleges ostyalap
 - 2 puncsszelet
 - cukorkák
 - 2 dl tejszín
 - 1 cs habfixáló
 
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket felverjük habnak, a sárgájákat pedig összekeverjük a cukorral. Utóbbihoz lassanként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha kihűlt, három egyforma részre vágjuk.
A krémhez a pudingot a tojás sárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk és hozzáadjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatinfixet. A krémmel összekeverjük és megtöltjük a tortát.
A külsejét is bevonjuk krémmel. A tetejére helyezzük az ostyalapot. Elé rakjuk a puncsszeletet, melyből lépcsőt készítünk.Tejszínnel és cukorkával díszítjük.
Tipp:
Tetszés szerint díszíthetjük, fantáziánkon múlik. Köszönöm a barátnőmnek a díszítésben a segítséget.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
											
											
