Oroszkrémtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 púpos evőkanál liszt
  • 7 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs bourbon vaníliás cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix

Díszítéshez:

  • 1 tetszőleges ostyalap
  • 2 puncsszelet
  • cukorkák
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket felverjük habnak, a sárgájákat pedig összekeverjük a cukorral. Utóbbihoz lassanként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha kihűlt, három egyforma részre vágjuk.

A krémhez a pudingot a tojás sárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk és hozzáadjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatinfixet. A krémmel összekeverjük és megtöltjük a tortát.

A külsejét is bevonjuk krémmel. A tetejére helyezzük az ostyalapot. Elé rakjuk a puncsszeletet, melyből lépcsőt készítünk.Tejszínnel és cukorkával díszítjük.

Tipp:

Tetszés szerint díszíthetjük, fantáziánkon múlik. Köszönöm a barátnőmnek a díszítésben a segítséget.