Oroszkrém torta babapiskótával recept
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
- ízlés szerint őszibarack
- 4 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A pudingport a tejjel meg a cukorral simára keverjük, és sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl meleg vízben feláztatjuk, és óvatosan a kemény habbá vert habtejszínbe beleforgatjuk, majd ezt a vaníliás krémmel elegyítjük. A barackot felkockázzuk, és a krémbe keverjük.
Egy forma aljába babapiskótát fektetünk. A krém egy részét rásimítjuk. Utána ugyan ez következik, addig amíg a krém el nem fogy (körülbelül 3x). Hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, és a babapiskóta megpuhuljon. Végül a habtejszínt a díszítéshez felverjük a habfixálóval, és tetszés szerint díszítjük süteményünket. A torta oldalára esetleg kerülhet darált dió, csokoládé, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

