Oroszkrém torta babapiskótával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
  • ízlés szerint őszibarack
  • 4 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:
A pudingport a tejjel meg a cukorral simára keverjük, és sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl meleg vízben feláztatjuk, és óvatosan a kemény habbá vert habtejszínbe beleforgatjuk, majd ezt a vaníliás krémmel elegyítjük. A barackot felkockázzuk, és a krémbe keverjük.
Egy forma aljába babapiskótát fektetünk. A krém egy részét rásimítjuk. Utána ugyan ez következik, addig amíg a krém el nem fogy (körülbelül 3x). Hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, és a babapiskóta megpuhuljon. Végül a habtejszínt a díszítéshez felverjük a habfixálóval, és tetszés szerint díszítjük süteményünket. A torta oldalára esetleg kerülhet darált dió, csokoládé, stb.