Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sárgás masszát és széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Vagy három részre osztjuk a masszát és külön-külön sütjük ki a lapokat, vagy pedig egyben, és ha kihűlt akkor három lapba vágjuk. Keverhetünk a tésztába kakaóport is.
Krémhez a tojás sárgáját,cukrot,lisztet kevés tejjel összekeverjük,a maradék tejet felforraljuk és az összekevert masszát beleöntjük,majd sűrű krémmé főzzük. Fél csomag zselatint megfőzünk a leírásnak megfelelően. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatin felét hidegen a tejszínhabba, másik felét a langyos sárga krémhez keverjük.
A felvágott piskótalapok közé töltjük a krémeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »