Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sárgás masszát és széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Vagy három részre osztjuk a masszát és külön-külön sütjük ki a lapokat, vagy pedig egyben, és ha kihűlt akkor három lapba vágjuk. Keverhetünk a tésztába kakaóport is.
Krémhez a tojás sárgáját,cukrot,lisztet kevés tejjel összekeverjük,a maradék tejet felforraljuk és az összekevert masszát beleöntjük,majd sűrű krémmé főzzük. Fél csomag zselatint megfőzünk a leírásnak megfelelően. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatin felét hidegen a tejszínhabba, másik felét a langyos sárga krémhez keverjük.
A felvágott piskótalapok közé töltjük a krémeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »