Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sárgás masszát és széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Vagy három részre osztjuk a masszát és külön-külön sütjük ki a lapokat, vagy pedig egyben, és ha kihűlt akkor három lapba vágjuk. Keverhetünk a tésztába kakaóport is.
Krémhez a tojás sárgáját,cukrot,lisztet kevés tejjel összekeverjük,a maradék tejet felforraljuk és az összekevert masszát beleöntjük,majd sűrű krémmé főzzük. Fél csomag zselatint megfőzünk a leírásnak megfelelően. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatin felét hidegen a tejszínhabba, másik felét a langyos sárga krémhez keverjük.
A felvágott piskótalapok közé töltjük a krémeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

