Oroszkrém torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek hideg víz
- fél dl étolaj
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl habtejszín
- habfixáló
- porcukor
- narancs
- fél cs zselatin
- reszelt csoki
Elkészítése:
A tojás sárgáját az étolajjal, a vízzel és a cukor felével habosra kikeverem. A tojás fehérjét habbá verem a maradék cukorral és a tojás sárgájával összekeverem, majd hozzáadom a lisztes sütőport és sütőpapíros sütőlapon 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre elvágom.
A tejet a pudinggal felfőzöm és kicsit kihűtöm. 4 dl habtejszínből habot vertem. A zselatint előzőleg beáztattam kb fél dl vízbe. A pudinghoz hozzáadtam a habtejszínt és a zselatint. Narancs darabokat szórtam a krémbe. A tésztát ezzel a krémmel megtöltöttem. A tetejére a maradék habot felvertem és habrózsákat tettem rá. Az oldalára és a tetejére csokiforgácsot szórtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.