Oroszkrém torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek hideg víz
- fél dl étolaj
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl habtejszín
- habfixáló
- porcukor
- narancs
- fél cs zselatin
- reszelt csoki
Elkészítése:
A tojás sárgáját az étolajjal, a vízzel és a cukor felével habosra kikeverem. A tojás fehérjét habbá verem a maradék cukorral és a tojás sárgájával összekeverem, majd hozzáadom a lisztes sütőport és sütőpapíros sütőlapon 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre elvágom.
A tejet a pudinggal felfőzöm és kicsit kihűtöm. 4 dl habtejszínből habot vertem. A zselatint előzőleg beáztattam kb fél dl vízbe. A pudinghoz hozzáadtam a habtejszínt és a zselatint. Narancs darabokat szórtam a krémbe. A tésztát ezzel a krémmel megtöltöttem. A tetejére a maradék habot felvertem és habrózsákat tettem rá. Az oldalára és a tetejére csokiforgácsot szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

