Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskótalap
- 1 teáskanál vanília aroma
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 5 dkg mazsola
- 3 cl rum vagy 1 teáskanál aroma
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 teáskanál zselatin
Díszítés:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 csomag habfixáló
- 1 csomag piros torta zselé
- 1 konzerv barack
- ételszínező több színben
Elkészítése:
A piskótát 3 részre vágom.
Krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom teljesen kihűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforralom. Majd jól leöblítem és lecsepegtetem. Az 5 dl habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A zselatint kb 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd felmelegítem. A habtejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen. Utána, ha kihűlt a zselatin belecsorgatom és azt is elkeverem benne. A krémet a 3 lap között egyenletesen elosztom, és ha marad, akkor a tetejére is mehet. Jó ha ez után egy éjszakára pihen a hűtőben.
Díszítés:
A fél liter habtejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem. Bevonom vele a tortát. Tetszés szerint díszítem.
A torta zselét felforralom, addig még kihűl szobahőre addig felszelem a barackokat és a torta tetejére helyezem, majd mehet rá a torta zselé. Egy 10-15 perc múlva lehet is díszíteni. A maradék habtejszínnel ízlés szerint díszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »