Oroszkrém torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (Külön választva) - 6ek cukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 6 ek liszt
Krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 2cs vaníliás pudingpor
- barackbefőtt
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- Ízlés szerint marcipán
Elkészítése:
A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Amikor elkészült, a lapot 3-ba vágjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük.
A két pudingport, a 2 ek cukrot megfőzzük, beledaraboljuk a barackot.
Tetszőlegesen díszítjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

