Oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (Külön választva)
- 6ek cukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 6 ek liszt
Krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 2cs vaníliás pudingpor
- barackbefőtt
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- Ízlés szerint marcipán
Elkészítése:
A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Amikor elkészült, a lapot 3-ba vágjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük.
A két pudingport, a 2 ek cukrot megfőzzük, beledaraboljuk a barackot.
Tetszőlegesen díszítjük!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »