Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Oroszkrém torta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 db tojás (Külön választva)
  • 6ek cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 6 ek liszt

Krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 2cs vaníliás pudingpor
  • barackbefőtt
  • 2 ek cukor

Díszítéshez:

  • Ízlés szerint marcipán

Elkészítése:
A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Amikor elkészült, a lapot 3-ba vágjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük.
A két pudingport, a 2 ek cukrot megfőzzük, beledaraboljuk a barackot.
Tetszőlegesen díszítjük!