Oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 1 ek sütőpor
Töltelék:
- 60 g pudingpor
- 6 ek cukor
- 600 ml tej
- 180 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek zselatinpor
- 50 ml forró víz
- szeder
Díszítés:
- 180 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokoládé (74%)
- mandulapehely
Elkészítése:
Torta készítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és újból felverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Egy tortaforma alját kibéleljük papírral, oldalát megkenjük zsírral és meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 170-180°C megsütjük (kb.40 perc). Ha megsült (tűpróba), rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelék elkészítése:
A tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Fóliával légmentesen lezárjuk, és hagyjuk alaposan kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, egy-két evőkanál pudinggal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínes pudinghoz, és alaposan elkeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3 részével és megszórjuk szederrel. Rátesszük a második lapot, kicsit rányomjuk, és szintén megkenjük krémmel. Megszórjuk a szederrel. Az utolsó lappal betakarjuk a tortát.
A maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük. A pirított mandulapehellyel megszórjuk a torta oldalát. A tetejét reszelt csokoládéval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Hideg helyre tesszük min. 6 órára.
Az oroszkrém torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »