Oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 1 ek sütőpor
Töltelék:
- 60 g pudingpor
- 6 ek cukor
- 600 ml tej
- 180 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek zselatinpor
- 50 ml forró víz
- szeder
Díszítés:
- 180 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokoládé (74%)
- mandulapehely
Elkészítése:
Torta készítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és újból felverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Egy tortaforma alját kibéleljük papírral, oldalát megkenjük zsírral és meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 170-180°C megsütjük (kb.40 perc). Ha megsült (tűpróba), rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelék elkészítése:
A tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Fóliával légmentesen lezárjuk, és hagyjuk alaposan kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, egy-két evőkanál pudinggal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínes pudinghoz, és alaposan elkeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3 részével és megszórjuk szederrel. Rátesszük a második lapot, kicsit rányomjuk, és szintén megkenjük krémmel. Megszórjuk a szederrel. Az utolsó lappal betakarjuk a tortát.
A maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük. A pirított mandulapehellyel megszórjuk a torta oldalát. A tetejét reszelt csokoládéval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Hideg helyre tesszük min. 6 órára.
Az oroszkrém torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »