Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál vanília aroma

    A krémhez:

    • 1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 5 dkg mazsola
    • 3 cl rum, vagy 1 teáskanál rumaroma
    • 5 dl tejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 1 teáskanál zselatin

    A díszítéshez:

    • 5 dl tejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. (Bevallom, bár nem így tanítottak piskótát sütni, én ezt is robotgéppel szoktam szép arányosra elkeverni, nem óvatosan fakanállal, mint a nagyszüleink, és tökéletes így is.) Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom. Amíg a piskóta sül, elkészítem a vaníliás alapot.

    Krém készítése:

    A pudingport a tejjel, a cukorral és az aromával jól elkeverem, és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. (Amennyiben rendes sütőrumot használsz, azt csak a végén keverd a krémhez, ha már készen van.) Hagyom teljesen kihűlni.

    A mazsolát kb. 1 dl vízzel felforralom, majd jól leöblítem, lecsöpögtetem.

    Az 5 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A zselatint kb. 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd mikróban felforralom. Vigyázz, könnyen kifut! (ki van próbálva:)) )

    A tejszínt a vaníliás krémmel és a mazsolával robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen, utána a kihűlt zselatint is belecsorgatom, és azt is elkeverem benne.

    Összeállítás:

    A krémet a 3 tortalap között egyenletesen elkenem, és ha marad, akkor még mehet a tetejére is. Jó, ha ezután legalább 1 éjszakát pihen a hűtőben.

    A díszítéshez a fél liter tejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem, bevonom vele a tortát, és tetszés szerint díszítem.

    Az oroszkrém torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 252 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá