Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg cukor
    • 17 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • fél dl étolaj
    • fél dl víz

    Krém készítése:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 narancs húsa
    • 1 doboz maskarpone

    Díszítéshez:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 narancs

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

    26 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, amit előzőleg kikenünk margarinnal, és morzsával meghintjük. 170 fokos sütőben megsütjük a piskótát. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoljuk.

    A piskótát három egyforma lapra felvágjuk. A pudingot a  csomagoláson leírtak szerint felfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarponét, és a habbá vert tejszínt. A narancs húsát apró darabokra vágjuk, és a krémbe belekeverjük.

    A torta alsó lapját megkenjük a krémmel, rátesszük a második lapot, ezt is megkenjük a krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot, erre azonban már jóval kevesebb krém is elegendő (kb. 3 ek), ezt szépen egyenletesen kenjük el rajta.

    A tejszínt a porcukorral habbá verjük. Ezzel díszítjük fel a tortát. Az oldalára narancsot és tejszínhabot tehetünk még díszítésként.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá